Total Pageviews

Bila hati mula meronta,jiwa mula mluahkan rasa,bila minda mula mencerna,jari mula mencari aksara :)

Tabung Churp2 cikwa,

Followers

aku amat sungguh sangat terlalu x suka lah dengan smngat coca cola nih. knapa?

k , kejadah apa smngat coca cola nih?
 untuk pengetahuan am sejagat, mngikut teori aku, ada 2 jnis smngat manusia. 1 semangat gunung brapi *bukan gnung tahan* n smangat coca cola *pepsi pun boleyh*. yang mmbezakan 2 jnis smngat nih adalah keadaan dia. individu yg bersemangat gunung brapi is individu yg amat positif, knapa ? sbb. insan yg positif nih sentiasa brsmngat mneruskan perjuangan dia xkira lah dia bjuang cmna..slagi x mncapai target , dia akan keep increase dia punya degree smngat dia tuh. tgok gnung brapi, bjuta tahun dia simpan n panaskan lava dlam prut dia n smpaiy satu masa dia akan muntahkan volcanol dia. efek dia MasyaAllah ,. susah nk dpat lah person yang memiliki smngat gunung brapi nih sbb, manusia nih bila ada tgu bila ada booster untuk bakar smngat dia baru la dia brsmngat nak buat, keadaan skeliling mmpngaruhi smngat dia.,bila dalam keadaan memaksa baru brsmngat,. contoh mcam org wat bisnes lah, awal bulan, smngat mniaga sbb nak cepat balik modal, bulan 3,4 ok lagi sbb nmpak kmajuan,bulan ke 5 reputasi jatuh, kualiti jatuh, sbb nmpak dah ada psaingan, ada hamba Allah lain dtang buka kdai sblah kdai dia. mulalah rasa down nak stop n mcam2 lagi. sbnarnya, booster untuk nak bakar smngat tuh sntiasa ada dlam mnda kita, ikut mind set msing2..smuanya kuasa minda,harus sntiasa brfikiran positif,rasional n brfikir di luar kotak. 

ok.. smngat coca cola nih plak acena plak? agak2 cmna qupanye ye smngat nih .penah bukak botol coke or pepsi x? time bukak tuh buih die perggghh menggelegak kan..tp x lama, kejap je buih die naik pastuh turun blik.. kbnykan mnusia smngat dia mcam smngat coke nih laa. kjap je bsmngat. pastuh down. lau down ja xpa gak, boley consider lg. nih x.. mnyesal n mula salahkan orang lain. aku cukup mluat dgn orang mcm nih, bsemangat,bsembang kencang tp bila dah kena uji kna hadap dgn sikit ujian,dugaan dah x sanggup nak korban. sanggup korbankan n padam kan impian n matlamat yg nak dicapai. brpatah balik ke takuk asal sdangkan kjayaan mnanti di depan. org camnih xdak pndirian lah aku kata, macam aku jugak. btw aku sndiri pun penah gak jd cmnih. haish, mlam nih mlas nak melahar macam2. 

baik baca blog orang dari mnulis pnjang2 d blog sndiri.

Comments (1)

On May 21, 2012 at 1:48 PM , the farouk said...

semangat terlalu subjektif...xdapat dipegang...xdpt dirasai oleh org lain...xdpt digambarkan...hanya diri sendiri menilainya

 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...